2022-05-09 10:11:37• hírek • Szatmár.ro

Szolidaritásra szólította fel az RMDSZ területi szervezeteit Kereskényi Gábor

A Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) kolozsvári ülésén Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere az ukrajnai fegyveres konfliktussal kapcsolatban elmondta, az Oroszországgal szembeni minden olyan szankció értelmetlen, aminek az európai emberek isszák meg a levét. A háború által felfokozott energiaválsággal és árrobbanással kapcsolatban pedig egy időtálló stratégiára van szükség.

„Az EU-s tisztviselők egyik díszpéldánya, Frans Timmermans arra buzdít, hogy ne fürödjünk, a ruháinkat mosás helyett szellőztessük, télen pedig ne fűtsünk... Ezek kivitelezhetetlen marhaságok. Ugyanakkor minél hamarabb lépni kell: a román állam, a kormány aktív beavatkozására van szükség árbefagyasztások és szubvenciók által” – hangsúlyozta a szatmári politikus.


Az ukrajnai helyzettel kapcsolatban Kereskényi szolidaritásra szólította fel az RMDSZ területi szervezeteit és köszönetet mondott az eddigi humanitárius szállítmányokért. „Segítsük továbbra is a kárpátaljai magyar testvéreinket! Hiszen ők Trianon után mind a csehszlovák, mind a szovjet, mind pedig az ukrán uralom alatt büszkén őrizték magyar identitásukat. Ezt nekünk erdélyi, partiumi magyaroknak értenünk és értékelnünk kell, s ezekben a vészterhes időkben mellettük kell állnunk, mert még jó ideig szükségük lesz minden támogatásra!” – szögezte le.


Az ülésen Kereskényi Gábort 128 szavazattal, a jelenlévő SZKT-tagok egyhangúan a Szövetségi Képviselők Tanácsa alelnökévé választották.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: